ظروف پخت و پز نامناسب، تهدیدی برای سلامت انسان

1.jpg

اگر شما هم جزو افرادی هستید که به سلامت‌‌ خود و خانواده‌شان اهمیت زیادی می‌دهند پس باید به دنبال روش‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌ها باشید. دیگر نیازی به بحث در مورد این نیست که پیشگیری بهتر است یا درمان! شما می‌توانید تنها با ایجاد تغییرات جزئی در سبک زندگی‌ و خانواده‌تان از ابتلا به بیماری‌های مختلف پیشگیری کرده و سلامتی و تندرستی را برای زندگی‌تان به ارمغان آورید.

از جمله مهم‌ترین لازمه‌های سلامت جسم و روح، تغذیه سالم است. برای تهیه یک غذای سالم، باید از اولین مرحله آماده سازی غذا، یعنی تهیه مواد اولیه آشپزی تا آخرین مرحله که سرو غذا است دقت کافی داشته باشیم.

در این مقاله بر روی سلامت ظروف پخت‌ پز تمرکز می‌کنیم و به مطالب بسیار ساده و مهمی که با رعایت آن‌ها می‌توانید به سوی زندگی سالم‌تر قدم بردارید اشاره می‌کنیم:

انواع ظروف پخت‌ و پز

امروزه ظروف پخت‌ و پز متنوعی در بازار وجود دارد ولی پخت غذا در بسیاری از آن‌ها برای انسان ضرر بسیاری داشته و به مرور زمان سلامت بدن را به‌شدت تهدید می‌کنند. پس بهتر است در انتخاب ظروف آشپزی دقت کافی داشته باشید. در ادامه ظروف پخت‌ پز مختلف را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا در نهایت بتوانید ظرف دلخواه خود را انتخاب کنید.

ظروف تفلونی: مشکل ظروف تفلونی این است که روکش آن‌ها به سرعت از بین می رود. اگر تفلون آسیب ببیند، مواد سمی و ذرات مسموم‌کننده آزاد می‌کند و غذایی که در آن پخته می‌شود، مضر خواهد بود.

ظروف لعابی: متأسفانه لعاب هم همانند تفلون حاوی ترکیب‌های سمی از جمله سرب، کادمیوم، آرسنیک و پیگمنت‌های رنگی شیمیایی مضر است.

ظروف سرامیکی: روکش‌های سرامیکی در مقابل فرسایش و خوردگی، خراشیدگی و ساییدگی تا حدی مقاوم هستند اما وقتی آسیب دیدند، چون جنس زیرین آن‌ها آلومینیوم است، احتمال آلوده و مسموم شدن مواد غذایی پخته شده درون آن‌ها بالاست و باید کنار گذاشته شوند.

ظروف چدنی: ظروف چدن اگر فاقد آلومینیوم باشند برای پخت‌ پز مناسب هستند. اما معمولاً این نوع ظروف موجود در بازار فاقد آلومینیوم نیستند.

ظروف آلومینیومی: متأسفانه طی روند پخت در این ظروف، احتمال آنکه ترکیب‌های سمی آلومینیوم وارد غذا یا آب شود، بسیار بالاست پس اگر برای سلامت خود ارزش قائل هستید، ظروف آلومینیومی یا چدن‌های حاوی آلومینیوم استفاده نکنید.

ظروف اینوکس یا فولاد ضد زنگ: قابلمه‌های اینوکس کف ضخیمی دارند و این موضوع باعث پخش یکنواخت حرارت می‌شود و در نتیجه غذا در آن‌ها به سرعت می‌پزد و در مصرف انرژی صرفه‌جویی خواهد شد. ظروف اینوکس، نچسب هم هستند. این ظروف از جمله بهترین ظروف پخت محسوب می‌شوند و طول عمر بالایی دارند و می‌توان به سلامت غذایی که داخل آن‌ها پخته می‌شود، اطمینان داشت.

ظروف مسی: مس هادی خوب حرارت است و اگر روی گاز آشپزی می‌کنید، می‌تواند ظرف پخت مناسبی باشد. مشکل ظروف مسی این است که روکش داخلی آن‌ها به مرور زمان به دنبال استفاده یا ریختن مواد اسیدی از بین می رود.

معرفی یک برند مناسب برای پخت و پز سالم

سرویس آشپزخانه دیبایر

برند de buyer، یک برند نام‌آشنای فرانسوی در زمینه لوازم پخت‌ پز، اقدام به تولید سری جدید لوازم پخت‌ پز کرده که از نظر سالم بودن کاملاً قابل اطمینان هستند. در این محصولات، از مزیت گرم شدن سریع ظروف مسی و سالم بودن ظروف پخت و پز اینوکس بهره گرفته شده و ظروفی با کیفیت ساخت بسیار بالا تولید شده است. قسمت خارجی این ظروف از جنس مس ساخته شده و قسمت داخلی با لایه‌ای از جنس اینوکس روکش شده است. مسی بودن قسمت خارجی باعث سریع‌تر گرم شدن ظرف و تسریع در پخت‌ پز می‌شود. همچنین روکش فولاد ضد زنگ داخلی دوام بالا و پخت غذای سالم را تضمین می‌کند.

علاوه بر همه ویژگی‌های گفته شده برای این ظروف، زیبایی و کیفیت ساخت محصولات این برند فرانسوی نیز هرکسی را به خود جلب کرده و به محبوبیت آن‌ها می‌افزاید.

برای آشنایی بیشتر با محصولات دیبایر (de buyer) کلیک کنید.

 

لایک
لایک دوست داشتم ها ها خیلی عالیه! این دیگه چیه! خیلی چرت بود!

یک نظر راجع به “ظروف پخت و پز نامناسب، تهدیدی برای سلامت انسان”

  1. رعنا گفت:

    ممنون بابت مطلب مفیدتون. نمیدونستم قابلمه اینقدر میتونه سلامتیه آدمو به خطر بندازه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Top